جمعه ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۵
تلخی کرونا را با معاشرت خانوادگی شیرین کنیم

حوزه/ با وجود سختی های قرنطینه خانگی و هول و هراس ناشی از شیوع ویروس کرونا، فرصت هایی نیز در همین روزها و شب ها برای خانواده ها به وجود آمده از جمله فرصت بیشتر با هم بودن، معاشرت و گپ و گفت خانوادگی که باید قدردان این فرصت ها بود و به نحو شایسته از آن ها بهره مند شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حدود پنجاه روزی از شیوع ویروس نحس کرونا می گذرد؛ ویروسی که متاسفانه در این روزها و هفته ها، جان برخی از هموطنان ما را گرفته و عده بیشتری را مریض یا خانه نشین کرده است.

متاسفانه به جهت عدم رعایت مباحث بهداشتی و به خصوص اصل" در خانه ماندن" از سوی جمع قابل توجهی از ایرانیان، به نظر می رسد که با تداوم این وضعیت، هفته های آینده نیز کماکان درگیر این ویروس و مشکلات ناشی از آن هستیم.

البته اگر قائل به لزوم توجه به نیمه پر لیوان و از این حیث اُمیدبخشی به جامعه باشیم، در همین قضیه نیز با وجود سختی های قرنطینه خانگی و هول و هراس ناشی از شیوع بیشتر ویروس کرونا، فرصت هایی نیز برای خانواده ها در همین ایام به وجود آمده از جمله؛ فرصت بیشتر با هم بودن، معاشرت و گفتگو ، خصوصاً این مورد آخری که بسیاری از جامعه شناسان و روان شناسان ضرورت آن را در کانون خانه و خانواده ایرانی بسیار مورد تأکید قرار می دهند.

واقعیت آن است که در طول سال به جهت مشغله های فراوانی که داریم و نیز حضور بیش از حد در عرصه فضای مجازی، کمتر مجال آن را پیدا می کنیم که در کنار اعضای خانواده باشیم و کرونا با وجود همه نُحوستی که برای ایران و ایرانی به همراه داشته، یک جور توفیق اجباری برای همه ما پدید آورده که بیشتر در کنار هم باشیم و چه بهتر که از این کنار هم بودن لذت ببریم.

از سویی این روزها و شب ها فرصت خوبی است برای مطالعه کتاب های خوب و سودمند، برای تماشای فیلم ها و سریال های جذاب و آموزنده در کنار همدیگر و البته طراحی و تدارک برنامه های جذاب و مفرح برای کودکان و نوجوانان که از این حیث والدین با خلاقیت و خوش فکری خود می توانند ایام در خانه ماندن را برای فرزندانشان شیرین و خاطره انگیز کنند به جای آن که در سایه بی برنامگی و بی حوصلی ، بیشتر ملال آور و حسرت افزا باشد.

پدر و مادری که برای اوقات فراغت فرزندشان برنامه ریزی می کنند باید توجه داشته باشند که برای کاهش استرس و یا افسردگی و نیز تلاش در جهت رشد جسمی و روحی، فرزندشان به خصوص در این روزها، نیاز به تحرک و فعالیت دارد ؛ از جمله ورزش و بازی های چند نفره که البته باید توجه داشت زندگی های آپارتمانی و محدودیت فضا، دست ما را از این حیث تا حدی می بندد اما با اندکی فکر کردن و بهره گیری از مشورت جمعی می توان از همین محدودیت ها نیز فرصت های جدیدی خلق کرد.

همچنین از اینترنت نیز می توان بازی های فکری و آموزش درست کردن کاردستی و غیره را فراگرفت و به این وسیله فضای مجازی را در راستای تقویت اُنس و مودت بیشتر اعضای خانواده به خدمت گرفت.

این روزها و شب ها به خصوص بیشتر قدردان نعمت سلامتی و عافیت هستیم و به نظرم، شیوع این ویروس منحوس هر چند که تا همین حالا هم باعث و بانی برخی نگرانی های جدی شده اما از سوی دیگر خودش موجب شده تا حداقل چند روز و چند هفته ای بیشتر به یاد نعمت هایی بیفتیم که پیش از این چندان قدردانشان نبوده ایم؛ نعمت هایی از جنس امنیت و تندرستی که بر اساس فرمایش معروف پیامبر اکرم(ص) در میان مردمان، معمولاً قدر ناشناخته اند.

سید محمد مهدی موسوی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha